هشدار درباره پرداخت اينترنتي زکات فطريه
در پايان ماه رمضان، تبليغات زيادي در مورد پرداخت زکات فطريه به نيازمندان، آزادي زندانيان، بيماران نيازمند و کودکان در فضاي مجازي و شبکههاي اجتماعي بين کاربران دست به دست ميشود. اما برخي کلاهبرداران با سوءاستفاده از احساسات مردم اين فرصت را مغتنم ميشمرند.
به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، پرداخت زکات فطريه يکي از رسوم پايان ماه رمضان است که طي آن امت روزهدار به نيازمندان کمک ميکنند.
با گسترش شبکههاي اجتماعي و ارتباطي، تبليغات در مورد پرداخت زکات فطريه به موسسات خيريه متعدد از جمله کمک به نيازمندان، آزادي زندانيان، بيماران نيازمند و کودکان به اين شبکهها نيز تسري پيدا کرده و بين کاربران دست به دست ميشود.
اما برخي کلاهبرداران با سوءاستفاده از احساس مردم و اين ايام، فرصت پيش آمده را مغتنم ميشمرند. همچنان که در سالهاي گذشته نيز مواردي از کلاهبرداريهاي اينترنتي و پيامکي براي پرداخت زکات فطريه مشاهده شده است. اين سوء استفادهها در موارد مشابه از جمله حوادث طبيعي نيز رخ داده است.
در اين موارد کلاهبرداران با راهاندازي سايتهاي اينترنتي جعلي و با سوء استفاده از عناوين دورغين وابسته به مؤسسات خيريه، کميته امداد و سازمانهاي مورد اعتماد، شهروندان مبالغ فطريه را در شماره حسابهاي جعلي واريز ميکنند.
در اين کلاهبرداري سايتهاي شخصي با ظاهري بسيار شبيه به موسسات خيريه راهاندازي ميشوند و با استفاده از اين تشبه ظاهري و گرفتار کردن کاربر در دام «فيشينگ»، پرداختها را در حسابهاي شخصي جمعآوري ميکنند.
براي جلوگيري از گرفتار شدن در اين دام، بهتر است کاربران هنگام پرداخت به موارد ايمني از جمله آدرس دقيق سايت و وجود گواهينامه ssl توجه کنند. از اين رو توصيه ميشود حتيالامکان پرداخت زکات فطريه به ارگانهاي ذيصلاح انجام شود و در صورت تمايل به پرداخت اينترنتي از طريق سايتهاي معتبر اقدام کنند.
در همين رابطه رئيس مرکز تشخيص و پيشگيري پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات ناجا نيز تاکيد کرد: هموطنان از واريز فطريه يا کفاره روزه خود به حسابهاي نامعتبر و شخصي افراد خودداري کنند. هموطناني که قصد دارند فطريه خود را از طريق فضاي مجازي يا تلفنبانک پرداخت کنند، ميتوانند از طريق موسسات شناخته شدهاي که توسط رسانههاي جمعي که شماره حسابهاي رسمي اعلام ميکنند، اقدام کنند.
|
:
خبرنگارمدیر سیستم |