• 1394/04/12 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 571
  • - تعداد بازدید کنندگان: 571
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

از تب خونريزي دهنده کريمه کنگو چه مي دانيد؟

تب خونريزي دهنده کريمه کنگو بيماري حاد ويروسي خونريزي دهنده قابل انتقال از حيوان به انسان است که فرد به دنبال تماس با دام آلوده و خون و ترشحات لاشه دام آلوده، گزش کنه و تماس با خون و ترشحات و نمونه هاي بافتي بيمار آلوده مبتلا مي شود.

277083.mp3 از تب خونريزي دهنده کريمه کنگو چه مي دانيد؟
تب خونريزي دهنده کريمه- کنگو چيست؟

تب خونريزي دهنده کريمه-کنگو يکي از بيماري­هاي ويروسي مشترک بين انسان و حيوان است که در کشور ما نيز ديده مي­شود. آلودگي با اين ويروس در دام­ها بيماري باليني ايجاد نمي­کند با اينهمه ممکن است در انسان باعث مرگ شود. ايجاد خونريزي در بافت­هاي بدن يکي از نشانه­هاي بيماري در انسان است که در مراحل آخر بيماري اتفاق مي­افتد. بيماري براي اولين بار در سال 1944 در منطقه کريمه در کنار درياي سياه شناخته شد و به همين دليل به نام تب خونريزي دهند کريمه ناميده شد. بيماري متعاقبا در سال 1966 در کنگو شناسائي گرديد و از آن تاريخ نام اين بيماري به تب خونريزي دهنده کريمه کنگو تغيير يافت.





توزيع جغرافيائي بيماري شامل چه مناطقي است؟

تب خونريزي دهنده کريمه-کنگو درجنوب و شرق اروپا و مخصوصا شوروي سابق، در سرتاسر منطقه مديترانه، شمال­غرب چين، آفريقا، خاور ميانه و شبه قاره هند گسترش دارد.



چگونه اين بيماري منتقل مي­شود؟

اين بيماري به صورت معمول از طريق گزش کنه­هاي آلوده و يا از طريق تماس انسان با بافت­هاي دام­هاي آلوده در زمان کشتار دام به انسان منتقل مي­شود.

تعدادي از حيوانات وحشي و اهلي مانند گاو، بز، گوسفند و خرگوش ميزبانان تکثير کننده اين ويروس هستند و کنه­هايي که از اين دام­ها خونخواري مي­کنند مي­توانند آلوده شده و آلودگي را به نوزادان خود منتقل نمايند. بافت­هاي مختلف اين دام­ها از جمله خون و گوشت آلوده هستند و مي­توانند ويروس را در محيط منتشر کنند و يا در صورت تماس به انسان منتقل نمايند. بنابراين کشتار دام­ها در کشتارگاه و رعايت اصول بهداشتي در هنگام کشتار نقش بسيار مهمي در پيشگيري از بيماري دارد.



نشانه هاي تب خونريزي دهنده کريمه-کنگو چيست؟

همانگونه که اشاره گرديد، بيماري در دامها بدون علامت مي باشد ولي دوره کمون بيماري در انسان بستگي به نحوه انتقال ويروس دارد. متعاقب گزش کنه ها معمولا دوره کمون 3-1 روز و حداکثر 9 روز و متعاقب تماس با خون و يا بافت هاي آلوده6-5 روز و حداکثر 13 روز مي باشد. بيماري بطور ناگهاني و با علائمي مانند سردرد، تب بالا، درد ناحيه پشت، درد مفاصل، درد معده، استفراغ، قرمزي چشم ها و صورت و گلو و نقاط خونريزي در سقف دهان آغاز مي شود. علائم زردي نيز ممکنست بروز کند و در موارد شديد در خلق و خوي، حواس و ادراک نيز تغييراتي ايجاد مي شود. در موارد پيشرفته بيماري لکه هاي بزرگ کبود رنگ روي بدن، خونريزي شديد از بيني و خونريزي هاي غيرقابل کنترل در نقاط تزريق را مي توان ديد.

در صورت عدم اقدام سريع براي درمان ميزان مرگ و مير در اين بيماري مي­تواند بسيار بالا و به حدود 30% و حتي بالاتر از 50% برسد.





تشخيص تب خونريزي دهنده کريمه-کنگو چگونه است؟

تشخيص آزمايشگاهي موارد مشکوک به تب خونريزي دهنده کريمه کنگو بايد در آزمايشگاه کاملا مجهز و با درجه ايمني زيستي بسيار بالا انجام شود.



چه کساني و چگونه در معرض اين بيماري قرار دارند؟

همانگونه که گفته شد اين بيماري از طريق کنه­ها و يا بافت­هاي آلوده حيوانات به انسان منتقل مي­شود. بنابراين دامداران، کارکنان کشتارگاه­ها، تکنسين­هاي دامپزشکي و دامپزشکان در معرض بيشترين خطر قرار دارند و بايد احتياط بيشتري بنمايند. با توجه به اينکه بيماري مي­تواند از انسان بيمار به پرستاران آنها نيز منتقل شود لذا پرستاران بايد در هنگام پرستاري از بيماران، موارد بهداشتي را کاملا رعايت نمايند.


دکتر مهدي خلج
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 277083
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings