• 1394/04/12 - 07:30
  • - تعداد بازدید: 644
  • - تعداد بازدید کنندگان: 644
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

دستورات طب سنتي در ماه مبارک رمضان

يک متخصص طب سنتي دانشکده طب سنتي دانشگاه علوم پزشکي کرمان گفت: در اثر عمل روزه گرفتن بدن تمام سموم خود را براي حفظ سلامتي خود دفع مي کند.

277080.mp3 دستورات طب سنتي در ماه مبارک رمضان

به گزارش پايگاه خبري و اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي (وب دا)؛ دکتر هاله تاج الديني گفت: پزشکان سنتي عقيده دارند فايده بزرگ کم خوردن و پرهيز کردن از غذا در يک مدت کوتاه آن است که چون معده 11 ماه پر از غذا بوده است در مدت يک ماه روزه داري مواد غذايي خود را دفع مي کند.


وي افزود: همچنين کبد هم براي حل باقيمانده غذاي جمع شده در معده صفراي خود را تخليه مي کند و تمام دستگاه گوارش در اين مدت استراحت مي کنند. روزه يعني کم خوردن و کم آشاميدن در مدت معيني از سال که بهترين راه حفظ تندرستي است، و طب قديم و جديد هر دو به آن اعتقاد دارند.


غذاهاي مناسب افطار در ماه مبارک رمضان از ديدگاه طب سنتي


دکتر تاج الديني افزود : در طب سنتي توصيه فراوان به مصرف آب گرم در هنگام افطار شده است، چون اين عمل باعث گرم شدن معده مي شود.


وي در ادامه گفت: مصرف آب سرد هنگام افطار باعث سردي و انقباض معده شده و مانع ترشح مناسب شيره هاي معده مي شود.


  وي گفت: امروز در طب سنتي مصرف آب سرد و يخ را مضر مي دانند و بر اين عقيده اند که آب سرد چربي مواد غذايي داخل معده را به صورت سفت و غير قابل جذب در مي آورد که اين مواد هضم نشده در ديواره سلول ها رسوب کرده و موجب پيدايش سلول هاي سرطاني در طول زمان خواهد شد.


 اين متخصص طب سنتي توصيه کرد: استفاده از خاکشير- تخم شربتي براي افراد سرد مزاج و شربت سکنجبين براي افراد گرم مزاج در ماه رمضان توصيه مي شود.


وي ادامه داد: از آنجا که در هنگام روزه داري بدن از ذخاير خود استفاده مي کند و سوخت و ساز دفع مواد بيشتر است، خون حالت اسيدي بيشتري مي گيرد و بنابراين موادي که به خون حالت قليايي بدهند مثل آب ميوهاي طبيعي و شير نيز در ماه رمضان مفيد هستند.


وي توصيه کرد: مصرف مواد قندي طبيعي مثل خرما و شربت هاي طبيعي به همراه گلاب براي جلوگيري از افت قند خون بعد از افطار مفيد هستند. همچنين استفاده زياد از قندهاي ساده مثل شکر- زولبيا و باميه باعث افزايش ناگهاني قند خون و سردرد هنگام افطار مي شود و نوسان شديد قند خون به رگ هاي مغز آسيب وارد مي کند.


غذاهاي مناسب سحر در ماه مبارک رمضان از ديدگاه طب سنتي


اين متخصص طب سنتي گفت: وعده سحر بسيار مهم است، حتي اگر به سبکي وعده صبحانه باشد ، نبايد حذف شود.


وي در ادامه افزود: سعي کنيد از خوردن غذاهاي سرخ کرده در وعده سحر اجتناب کنيد، چون در طول روز بسيار تشنه مي شويد. مصرف شير ولرم با خرما- انواع ميوه يا آب آن با يک صبحانه مختصر بهترين انتخاب براي وعده سحر هستند. همچنين استفاده از شربت هاي گياهي مثل شربت گل سرخ و گل بنفشه به پاکسازي بدن کمک مي کنند.


دک

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 277080
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings